Bütün Blog Yazıları

İyi Boya Yapmanın 10 Püf Noktası


İyi Boya Yapmanın 10 Püf Noktası


Her boyacının biraz farklı yöntemleri ve tercihleri vardır.

1. 
En İyi Malzemeleri Satın Alın


Boya ve fırçalarda ucuza gitmeyin. Ucuz fırçalar ekonomik değildir, aksine daha fazla maliyet çıkartılar.  Kaliteli bir fırçayı birçok kez yıkayabilirsiniz, tüyleri çabuk yıpranmaz. Kaliteli bir boya tercih ederseniz uygulama yaptığınız yerin daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

2. 
Mobilyaları Ortadan Kaldırın


Mobilyaları odadan çıkaramıyorsanız, hepsini odanın ortasına taşıyın ve altından bantlanmış plastik örtülerle örtün ve sarın. Bu, mobilyalarınızı sadece boya damlamalarına ve sıçramalarına karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda zımparalama kaynaklı çıkacak toza karşı da korur.

3. 
İnce Detaylara Kadar Zımpara Yapın

Duvarları süpürgelikten tavana kadar ince kumlu zımpara kağıdı ile bir zımpara direği üzerinde zımparalayın. Ardından süpürgelik ve tavan boyunca yatay olarak zımparalayın. Zımpara çubuğuna çok fazla baskı uygulamayın, aksi takdirde kafa ters dönerek duvara zarar verebilir. Çatlaklara girmek için ahşap işleri bir zımpara süngeri ile zımparalayın.

4. Renkli Astar Kullanın


Profesyoneller duvarları boyamadan önce, derz dolgu macunu ile delikleri doldurur ve çatlakları kapatırlar. Ancak doğrudan üzerini boyarsanız, bileşik boyadaki nemi emer ve boyaya düz, donuk bir görünüm verir ("parlama" adı verilen bir problem). Bu noktalar, duvarın geri kalanında belirgin şekilde görünür. Bunu önlemek için profesyoneller duvarları boyamadan önce astar çekerler.

Beyaz astar kullanmak yerine, profesyoneller genellikle griye veya son boyaya benzer bir renge sahip astar kullanılar. Renkli astar, mevcut boya rengini düz astardan daha iyi kaplar, bu nedenle son katınız daha canlı olur ve daha az kat gerektirebilir. Bu, özellikle astarsız üç veya daha fazla kat gerektiren kırmızı veya turuncu gibi renkler için geçerlidir.

5. Örnek Olması İçin Diğerlerine Başlamadan Bir Duvarı Bitirin


Tüm duvarları hızlıca bitirmek için uğraşmak kolay görünebilir, ama yapma. Profesyoneller, bir duvarı bitirip ardından diğerine başlamadan hemen önce ince işçilik ile kusursuz bir görünüm elde eder. Bu, farklı kullanım şekilleri uygulanmış boyanın birbirine daha iyi karışmasını sağlar.

Boya kovanızı, tepsinizi veya kabınızı fırçalama ve yuvarlama arasında geçiş yaparken nemli bir havluyla örtün ve boyanızın ve aletlerin kullanılmadığı zamanlarda kurumasını önleyin.

6. Pencerelerin Bantlanması- Kazınması


Pencere üstlerini boyarken camları bantlamakla uğraşmayın - uzun zaman alır ve boya genellikle cama düşer. Boyanın cama geçmesine izin verin. Kuruduktan sonra bir jilet ile kazıyın. Boya saniyeler içinde soyulur.

7. Tutarlı Renkler için Boyanızı Siz Karıştırın

"Aynı" boya rengi kutular arasında değişebilir. Bir duvarın ortasında yeni bir boya kovası açarsanız, bu fark göze çarpacak kadar bariz olabilir. Baştan sona renk tutarlılığını sağlamak için profesyoneller boya kutularını büyük bir kovada karıştırır. Bunun için birden fazla koca satın almak faydalı olacaktır.

8. Rulolar

İster ucuz ister pahalı rulolar satın alın, ilk kullanımlarından önce yıkamak, boyamaya başladığınızda kaçınılmaz olarak çıkan tüylerden kurtulmanızı sağlar. Bunları su ve biraz sıvı sabunla yıkayın ve gevşek lifleri çıkarmak için ellerinizi yukarı ve aşağı hareket ettirin. Ruloları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz, kurumasına izin vermenize gerek yoktur.

9. Duvardaki Düğmeler ve Prizler


Duvardaki Düğmeler ve Prizler’i zahmetli bir şekilde bantlamak veya etrafını kesmek yerine, tornavidanızı alın ve çıkarın. O zaman plastiklerin etrafında herhangi bir karışıklık olmadan mükemmel bir görüntüye sahip olacaksınız.

10. Malzemeleri Çantaya koy


İşe ertesi gün devam edecekseniz, rulonuzu boyaya batırabilir ve ardından hava almayacak şekilde plastik bir torbaya sarabilirsiniz. Her yeni iş için yeni bir rulo kullanabilirsiniz. Pahalı fırçanıza gelince, su bazlı lateks boya kullandığınızı varsayarsak, onu yıkayabilirsiniz. Bir hortumu boş bir noktaya sürükleyin ve fırçayı yıkarken kılları sallamak için alternatif olarak ayakkabınızın altına hafifçe vurun. Temizlenene kadar bunu yapın ve bir dahaki sefere başka bir odayı ele geçirmek için cesaretinizi artırdığınızda gitmeye hazır olacaktır.

Duvarlarınızın boyanması mı gerekiyor, artık Bekleme.com var.


İlgili Diğer Blog Yazıları

İşleriniz büyüsün ister misiniz?

Müşterilerimize kaliteli hizmet vermek isterseniz hemen kayıt olabilirsiniz.

Arkadaşınıza tavsiye edin

Bizi arkadaşınıza tavsiye ederek arkadaşınızın işini büyütmesine yardımcı olabilirsiniz.