Bütün Blog Yazıları

Banyo veya Mutfak Çinileri Nasıl Yenilenebilir?


Banyoda veya mutfakta eski püskü veya modası geçmiş karolar kalıcı bir durum gibi görünebilir, ancak bu şekilde olmak zorunda değildir. Döşemeniz istediğiniz kadar temiz ve bozulmamış değilse ancak yine de iyi durumdaysa, döşemenin yeniden cilalanması için uygun olabilir. Karoyu yerinde yeniden cilalama işlemi, özel bir tür iki parçalı cam ürünü kullanılması dışında, bir duvar boyamaya çok benzer.

En İyi Mutfak Tezgah Yüzeylerinin Artıları ve Eksileri

Fayansın yerinde yeniden cilalanması, karo ve harcın seramik gibi görünen ve davranan iki parçalı sıvı epoksi akrilik ile boyanmasını içerir. Karo için özel olarak tasarlanmış, yüksek parlaklıktaki yüzeyi aşınmaya, çizilmeye ve küflenmeye karşı dayanıklıdır.

Kendinden tesviye olarak kabul edilen, fırçayla sürülen karo cilalama ürünü, çoğu fırça izini yumuşatmaya yetecek kadar kalın ve ağırdır. Yine de fazla çalışmak iz bırakabilir. Brush-on karo reglaze, fırça veya rulo ile uygulanabilir.

Orijinal cila kadar güçlü olmasa da, darbelere karşı oldukça dayanıklıdır ve zamanla rengini korur.

Artıları
* Karonun çıkarılması gerekmez
* Nispeten ucuz
* Kendi başınıza yapılabilir

Eksileri
* Harcı da kapsar
* Orijinal cila kadar sert değil
* Mükemmel pürüzsüz yüzey elde etmek zor

Çini Ne Zaman Yenilenir Edilir?

Döşemeniz hala iyi durumdayken döşemenizi yeniden cilalayın. Karo yontulmuş, çatlamış, aşırı derecede aşınmışsa veya birkaç tek karo eksikse karo genellikle yeniden cilalanma noktasını geçmiştir. Bu durumda, karo çıkarılmalı ve değiştirilmelidir.

Aşırı nem, yeniden camlama ürününün düzgün bir şekilde kurumasına izin vermez.

Fayansınızı yeniden cilalaması için bir profesyonel kiralamak, profesyonel bir yüzey elde etmenin en iyi yoludur. Bunun için www.bekleme.com’da aradığınız ustayı beklemeden bulabilirsiniz.

Güvenlik Hususları
Fırçayla uygulanan karo cilalama ürünü gözü tahriş edicidir ve kategori 2 kanserojendir2 (kanıtlar sınırlı olsa da insanlar için kanserojen olduğundan şüphelenilmektedir). Koruyucu lateks veya lateks yerine geçen eldivenler ve göz veya yüz koruması kullanın. Ürün baş ağrısına, uyuşukluğa ve mide bulantısına neden olabileceğinden, yalnızca iyi havalandırılan alanlarda kullanın.2

Neye ihtiyacınız olacak?
Ekipman / Araçlar

* P100 solunum cihazı
* Büyük fan
* Ressamın kaseti
* Solunum cihazı
* İnce kıllı vernik fırçası
* Tel fırça
* Macun bıçağı
* #400 ve #600 kum zımpara kağıdı
* Süngerler
* Su geçirmez eldivenler
* 4 inç x 1/4 inç kısa şekerleme silindiri kapağı
* 4 inçlik makaralı çerçeve
* 4 inçlik rulo tepsi

Malzemeler
* İki parçalı karo ve küvet/duş yeniden camlama seti
* Çamaşır suyu

Talimatlar
* Alanı Hazırlayın
Fayans banyodaysa, duş perdeleri, takılı sabunluklar, rozetler, kulplar veya havlu askısı gibi tüm engelleri kaldırın. Mutfaktaki fayanslar için mobilyaları çıkarın, kapıları ayırın, priz ve ışık anahtarı koruyucu plakalarını çıkarın ve mutfak lavabosunu çıkarın. Kaldırılmayacak herhangi bir şey için, ressamın bandıyla bantlayın.

Kum Karosu
Yapışmış büyük kalıntıları çıkarmak için bir tel fırça ve macun bıçağı kullanın. Karoyu önce 400 numaralı zımpara kağıdı, ardından 600 numaralı zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalayın. Amaç, cilanın yapışmasına yardımcı olmak için parlak yüzeyi aşındırmaktır. Harcı zımparalamayın.

Temiz Fayans
Küfü ve küfü (özellikle harçta) bir çamaşır suyu ve su çözeltisiyle çıkarın. Aşındırıcı bir temizleyici ile iyice ovun. İyice durulayın. Karo kuruduktan sonra, yapışkan bir bezle hafifçe silin. Sert basmayın.

Odayı Havalandırın
İki parçalı karo kaplama ürünü, küçük, kapalı alanlarda kullanıldığında zararlıdır. Tüm pencereleri açarak odayı havalandırın. Büyük bir kutu fanı geriye doğru çevirin ve havayı içeriden dışarıya taşımak için pencerelerden birine yerleştirin. Ayrıca bir P100 solunum cihazı takmanız da önerilir.

Ürünleri Karıştırın
Temiz bir kapta, 2. parçayı (taban) 1. parça (reçine aktivatörü) ile karıştırın. Ürünü yaklaşık bir dakika karıştırmak için bir boya karıştırıcı kullanın. İpucu: İki parça karıştırıldığında, yaklaşık altı saatlik çalışma süreniz olur. Projenizi, ayrılan süre içinde iki kat uygulayabileceğiniz şekilde planlayın.

Fırçayla Uygulayın
Fırça ile fayans çalışma alanının kenarlarına uygulayın. Silindirin ulaşamayacağı derin fayans derzlerine uygulayın.

Rulo İle Uygulayın
Yenileme ürününü boya tepsisine dökün. Ürünü karonun üzerine yayın, sıvının karo ek yerlerinde birikmesine izin vermemeye dikkat edin. Silindir izlerini önlemek için ürünü aşırı derecede yuvarlamayın. Sadece karoyu kaplayacak kadar rulo yapın.

İkinci Katı Uygulama
İkinci katı uygulamadan önce bir saat kurutun. İpucu: Gerekirse üçüncü bir kat uygulayabilirsiniz, ancak ilk iki katın düzgün bir şekilde kuruması için ertesi güne kadar beklemeniz gerekecektir.

Bir Profesyonel Ne Zaman Çağırılır?
Bu işlemleri yapmak sizi yoracaksa yada bunu yapmaya vaktiniz yoksa sizde www.bekleme.com’dan size uygun ustaya ulaşabilirsiniz.

İlgili Diğer Blog Yazıları

İşleriniz büyüsün ister misiniz?

Müşterilerimize kaliteli hizmet vermek isterseniz hemen kayıt olabilirsiniz.

Arkadaşınıza tavsiye edin

Bizi arkadaşınıza tavsiye ederek arkadaşınızın işini büyütmesine yardımcı olabilirsiniz.