Bütün Blog Yazıları

Evinizin Duvarları İçin Farklı Renk Tercihleri


Şu anda nasıl bir ruh halindesin? Bu sorunun cevabının şu anda bakmakta olduğunuz duvarların rengiyle çok ilgisi olabilir. Araştırmacılar tarafından oda renklerinin ruh halimizi etkileyebileceğini gösteren birçok test yapılmıştır. Hapishanelerin belli bir renge boyanmasının nedeni mahkumları sakin tutmak içindir. Hastaneler ve okullar için aynı. Odalarınızın rengi de kişiliğiniz hakkında çok şey söyler. Bu, beyaz duvarları tercih ediyorsanız "yumuşak" olarak görülmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bununla birlikte, iç mekanlarınıza bir makyaj yapmayı düşünüyorsanız, "beyaz boya kutusunun" dışında düşünmenin ve evinize biraz renk katmanın zamanı gelmiş olabilir.

 

Bir dekorasyon dergisinden veya TV’deki bir ev tadilatı programında görebileceğiniz şeylerden ilham almanın ötesinde, renklerin ne ifade etmesini istediğini düşünmelisiniz. Evet, renklerin kendine ait bir dili var. 

 

İşte bazı renk seçenekleri ve bir odayı ne kadar değiştirebileceği hakkında bir kaç bilgilendirme.

 

Mavi

Sakin bir oda mavi bir odadır. Boya rengi araştırma çalışmaları, yumuşak mavi gölgeyle boyanmış odaların aslında kan basıncını düşürdüğünü ve kalp atış hızınızı yavaşlattığını tespit etmişlerdir. Bu, maviyi bir yatak odası veya banyo için iyi bir seçim yapar. Sadece mavinin neler yapabileceğine dikkat edin. Pastel mavi bir ton, geniş duvar alanlarını kaplarken "soğuk" görünebilir. Mobilyanız veya perdeniz için sıcak kumaş seçenekleriyle bu etkiyi eşitleyebilirsiniz. 

 

Sarı

Sarı, enerji ve açıklık yaratması açısından oldukça aktif bir renktir. Mutfaklarda ve yemek odalarında harika görünebilir. Sarı, bir odayı açma eğilimindedir, bu da onu koridorlar ve diğer küçük alanlar için mükemmel bir tercih haline getirir. Sarıyı çocuk odasından uzak tutmakta fayda vardır. Bebeklerin sarı bir odada daha telaşlı olma eğiliminde oldukları tespit edilmiştir.

 

Mor

Morun patlıcan rengi genellikle zenginlik ve incelikle ilişkilendirilir. Aynı zamanda yaratıcılığa da yardımcı olabilir. Belki ofisinizde iyi görünecektir.

 

Portakal

Turuncu bir başka müthiş enerji rengidir. Bir aile odası veya yatak odası için çok iyi değildir ama egzersiz odası için harikadır. Bu, güne başlamak için size ekstra bir destek sağlamak için banyoda da işe yarayabilecek bir tür enerji kaynağıdır.

 

Kırmızı

Sohbeti ateşlemek istiyorsanız kırmızı bir odaya gidin. Bu nedenle, kırmızı tonları kucaklayan birçok yemek odası ve oturma odası bulacaksınız. Kırmızı, cesur bir ilk izlenim yaratır, bu nedenle eve girişte kullanmayı düşünün. Mavi işleri yavaşlatabilirken, kırmızı hızlandıracaktır. Bu kan gölgesiyle kesinlikle kanınızı hızlandıracaksınız.

 

Yeşil

Yeşili derin, arındırıcı bir nefes olarak düşünün. Yeşil bir odaya, bir mutfağa veya aile odasına  temiz ve havadar bir hava katar. Yeşil, insanların rahatlamasına yardımcı olur. Bazı kültürler yeşili doğurganlığı artıran bir unsur olarak da görür.

 

Ne dersiniz? Sizde odanızın duvar renginden sıkıldınız mı? Sizde Bekleme.Com’a üye binlerce Profesyonelden destek alabilirsiniz.


İlgili Diğer Blog Yazıları

İşleriniz büyüsün ister misiniz?

Müşterilerimize kaliteli hizmet vermek isterseniz hemen kayıt olabilirsiniz.

Arkadaşınıza tavsiye edin

Bizi arkadaşınıza tavsiye ederek arkadaşınızın işini büyütmesine yardımcı olabilirsiniz.